Καλώς Ήρθατε!

Σ΄ αυτή τη σελίδα θα βρείτε και το υλικό που δώσατε εσείς σχετικά με το πρόγραμμα.
Σας θυμίζω οτι υπάρχει και η σελίδα: https://sites.google.com/site/anthropinadikaiomata2gymaigio/
όπου θα βρείτε υλικό για έμπνευση σχετικά με την θεματολογία / αρθρογραφία σας.
ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ.

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Πολλά κενά στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για το 2010 διαπιστώνει το Συμβούλιο της Ευρώπης


Ελλείψεις στην εφαρμογή της Σύμβασης για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρώπη διαπιστώνει στην ετήσια έκθεση απολογισμού για το 2010 ο αρμόδιος Επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης, Τόμας Χάμαρμπεργκ.




Πολύ αργούς ρυθμούς ή πλημμελή εφαρμογή των διατάξεων και των προτύπων που έχουν εγκριθεί στην Ευρώπη διαπιστώνει ο κ. Χάμαρμπεργκ βάσει των επισκέψεών του σε κρατητήρια, φυλακές, κέντρα υποδοχής μεταναστών και προσφύγων σχεδόν στο σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών το 2010.

Ανάμεσα στα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν στον τομέα της προστασίας των
  ανθρωπίνων δικαιωμάτων η έκθεση εντοπίζει: Τη μικρή πρόοδο που επιτεύχθηκε, στους τομείς στέγασης, υγείας και απασχόλησης των Ρομά και την ανεπαίσθητη βελτίωση που σημειώθηκε, στην ένταξή τους. Την ανησυχητική αύξηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, που επηρεάζουν την πολυπολιτισμικότητα και τις πολιτικές για την μετανάστευση και τους πρόσφυγες. Τα κρούσματα φίμωσης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες για την αποτροπή της κριτικής κατά των κυβερνητικών πράξεων. Την μεγάλη έκταση που λαμβάνει η ποινική ατιμωρησία εκείνων που διαπράττουν δολοφονίες και βίαιες πράξεις εναντίον ακτιβιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοσιογράφων. Την αύξηση της ανισότητας στην Ευρώπη, εξαιτίας των μέτρων λιτότητας και περικοπών που λαμβάνονται από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και έχουν σοβαρές συνέπειες, στις περισσότερο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, των ηλικιωμένων και των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Το υψηλό ποσοστό ανεργίας, καταλήγει ο Επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, θέτει υπό αμφισβήτηση το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία και μπορεί να απειλήσει την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική σταθερότητα.
Πηγή:  http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=267286

Δεν υπάρχουν σχόλια: