Καλώς Ήρθατε!

Σ΄ αυτή τη σελίδα θα βρείτε και το υλικό που δώσατε εσείς σχετικά με το πρόγραμμα.
Σας θυμίζω οτι υπάρχει και η σελίδα: https://sites.google.com/site/anthropinadikaiomata2gymaigio/
όπου θα βρείτε υλικό για έμπνευση σχετικά με την θεματολογία / αρθρογραφία σας.
ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ.

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Η θανατική ποινή, η φύση και το πετρέλαιο.

Η αγωνία θανάτου πρώτο βραβείο ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.


Το βραβείο της Διεθνούς Αμνηστίας για την καλύτερη ταινία της ενότητας «Ανθρώπινα Δικαιώματα» του Φεστιβάλ Εικόνες του 21ου Αιώνα απέσπασε το ντοκιμαντέρ «Ατελείωτη θλίψη, η ζωή μετά τη θανατική ποινή» σε σκηνοθεσία Νταβίντ Αντρέ. 

 

«Εδώ και πενήντα χρόνια, η Διεθνής Αμνηστία πραγματοποιεί εκστρατείες για να δηλώσει ότι η πορεία προς την αξιοπρέπεια, το ταξίδι για το δίκαιο, την εκπαίδευση και την ελευθερία, ξεκινούν από το δικαίωμα στη ζωή» ανέφερε η πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας Ντορέττα Αστέρη.

Με αφορμή την καταδίκη σε θάνατο του Σον Σέλερς για το θάνατο τριών ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων της μητέρας και του πατριού του, ο σκηνοθέτης κατέγραψε τις τελευταίες μέρες του στην πτέρυγα των θανατοποινιτών και συνάντησε στην ακροαματική διαδικασία επιείκειας τις οικογένειες των θυμάτων που ζητούσαν δικαιοσύνη.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο, ο σκηνοθέτης Νταβίντ Αντρέ το χαρακτήρισε ως μεγάλη τιμή και σημείωσε: «Είμαι σίγουρος ότι το βραβείο αυτό θα χαροποιούσε πολύ τον πρωταγωνιστή του φιλμ, ο οποίος καταδικάστηκε σε θανατική ποινή».

Γιάννης Ζουμπουλάκης - http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=390811

Δεν υπάρχουν σχόλια: